Alte asigurari

TIPURILE DE ASIGURARI PE PIATA

TIPURILE DE ASIGURARI PE PIATA

TIPURILE DE ASIGURARI PE PIATA

Asigurarea mărfurilor transportate (CARGO)

   In corespundere cu “Conditiile de asigurare a încărcăturilor transportate”, se oferă o acoperire totală de asigurare persoanelor care efectuează transporturi de mărfuri în interiorul ţării şi interstatale prin intermediul transportului feroviar, maritim, fluvial, auto şi avia. 

Asigurarea subvenționată a recoltei culturilor agricole.

   Protecţia de asigurare se acordă pentru toate culturile agricole incluse în Hotărîrea anuală a Guvernului Republicii Moldova, care stabileşte lista culturilor şi a riscurilor supuse subvenţionării primelor de asigurare.

Asigurare construcții, terenuri și utilaje

   Obiectul asigurării  îl constituie interesele patrimoniale ale Asiguratului, care deţine bunuri în proprietate, în temeiul unui contract de locaţiune sau al unor alte titluri prevăzute de legislaţie cu formele proprietăţii: posesie, folosinţă şi dispoziţie.

 

Răspunderea transportatorilor față de călători

   Asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor se aplică la transportarea organizată a călătorilor cu transportul aerian, auto, feroviar și fluvial și nu se extinde asupra transportatorilor care efectuează transportarea călătorilor:

   • cu transportul auto urban, inclusiv cu taximetrele și transportul electric;

   • cu transportul auto suburban, cu bacul, precum si cu transportul fluvial pe traseele pentru plimbări și excursii.

Cum lucram

Plasare cerere

Solicita la noi o oferta pentru orice tip de asigurare si noi revenim cat de curand cu o oferta personalizata pentru tine

Procesam cererea in 5 min

Managerul nostru revine cu mai multe detalii

Livrare

Primesti livrarea la adresa indicata sau poti sa o ridici de la oficiul nostru

Trimiteți cererea

Lăsați datele dvs. de contact și managerii noștri vă vor suna înapoi

De ce noi

Procesăm cerere în 5 min

Plasați cererea pentru tipul Asigurării dorite și managerul companiei Esigur.md vă contactează pentru a vă oferi mai multe detalii.

Suport clienti

Serviciul suport clienti unde vă puteti adresa cu orice intrebare

Mai multe oferte

Primesti oferta cu 10 companii de asigurari, alegi cea mai buna oferta

10 puncte de ridicare

Asigurarea o puteți primi la unul din cele 10 puncte in toata Moldova sau prin Livare in rază Chisinaului

Asistență tehnico-juridica

Ajutor in caz de daune prin asistenta si reprezentarea clientilor nostri in fata asiguratorilor parteneri.

Livrare gratuita

Livrare gratuita timp de o zi in raza mun. Chisinau

FAQ

 RCA – este asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule. Contractul RCA se încheie în conformitate cu cerinţele Legii Nr. 414- XVI din 22.12.2006 „cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule”.
  Conducătorul auto şi proprietarul mijlocului de transport poartă răspundere pentru prejudiciul ce poate fi adus terţelor persoane în rezultatul exploatării mijlocului de transport.

Preţul poliţei de asigurare RCA depinde de capacitatea cilindrică a motorului, vârsta mijlocului de transport, stagiul conducătorului auto şi alţi parametri (Tarifele sunt aprobate de Guvernul Republicii Moldova). Prețul poliței de asigurare este fixat de stat și nu se permite aplicarea reducerilor.

Deținând un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, ai obligația de a procura o asigurare RCA, chiar și în cazul când mașina nu este folosită. Potrivit Legii 414, art.4,  toate persoanele fizice și juridice care au în proprietate sau utilizare autovehicule supuse înmatriculării pe teritoriul Republicii Moldova sunt obligate să încheie un contract de asigurare RCA. În caz contrar, șoferii riscă amenzi intre 150 si 300 de lei dacă nu cumpăra o poliță RCA. 

 

Asigurarea auto se poate face la oricare dintre societățile de asigurări care are dreptul de a practica asigurarea de răspundere civilă auto pe teritoriul României, iar pentru a încheia o astfel de asigurare, ai nevoie de următoarele documente:

  1. Certificatul de înmatriculare al autovehiculului
  2. Datele de identificare ale proprietarului

Cu totii am auzit de aceasta asigurare facultativa pentru autovehicule insa putini stim ce situatii acopera si faptul ca exista mai multe tipuri de CASCO fiecare avand conditii specifice.

Achizitionarea acestui tip de asigurare pentru autovehicul este optionala, nefiind obligatorie prin lege ca polita RCA. Polita de asigurare obligatorie RCA acopera daunele suferite de alte persoane in urma unui accident auto in cazul in care a fost produs din vina noastra. Polita CASCO acopera daunele produse la autovehiculul nostru in urma unui accident produs din vina noastra.

 

  Riscuri asigurate sunt recunoscute următoarele evenimente cumulate în grupuri de riscuri după cum urmează:
  “DAUNE” – prejudiciile materiale cauzate Asiguratului prin deteriorarea sau distrugerea autovehiculului şi a echipamentului suplimentar ca urmare a:
a. tamponării, lovirii sau ciocnirii c u un alt autovehicul, obiect; trecerii peste orice fel de obiecte statice sau în mişcare; căderii; căderii pe autovehicul a unor obiecte străine; derapării; răsturnării; alunecării;
b. incendiului, descărcării electrice, exploziei, ploii torenţiale, grindinei, inundaţiei, uraganului, cutremurului de pămînt, surpărilor, alunecărilor de teren, căderilor abundente de zăpadă, avalanşelor, inclusiv acţiunea directă sau indirectă a acestora;
c. acţiunilor ilegale ale terţelor persoane.

   “FURT” – furtul, jaful, tîlhăria, răpirea autovehiculului, a părţilor componente sau pieselor acestuia; orice daune cauzate ca urmare a furtului, jafului, tîlhăriei, răpirii sau tentativei de furt, jaf, tîlhărie, răpire a autovehiculului, a părţilor lui componente şi a pieselor, echipamentului primit în asigurare, precum şi a echipamentului suplimentar şi accesoriilor dacă acestea sunt asigurate conform contractului.

   “ACCIDENT” – cauzarea leziunilor corporale sau decesul conducătorului auto/pasagerilor ca rezultat al unui accident rutier.

AUTO CASCO – pachetul complet de riscuri, format din grupurile de risc: „Dauna”, „Furt” și „Accident”.

„Carte Verde” este o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto a proprietarilor de autovehicule, recunoscută în multe țări ale lumii. Traversarea cu autovehiculul a frontierei majorității țărilor străine presupune posesia obligatorie a certificatului „Carte Verde”. Țările, membre ale sistemului „Carte Verde”, recunosc reciproc contractele de asigurare subscrise de către una din țări și garantează recuperarea pagubelor părții păgubite în cazul producerii accidentului rutier peste hotare.
 

   Teritoriul de acoperire a Certificatului de asigurare „Carte Verde” se împarte în 3 zone:
  Zona 1: Ucraina, Belorusia;
  Zona 2: Ucraina, Belorusia și Rusia;
  Zona 3: toate țările-membre ale sistemului „Carte Verde” (statele europene).
  Perioada de asigurare:
  Contractul de asigurare poate fi încheiat pe o perioadă de la 15 zile până la 1 an.

Asigurarea medicala este o asigurare facultativa are ca scop sa protejeze persoana  asigurata pe perioada aflarii sale in strainatate. Indiferent de scopul calatoriei, fie una de vacanță, afaceri, serviciu sau sport, polița de asigurare medicala acoperă o serie de situații  care pot apărea in timpul călătoriei.

Pentru a contracta o polita de asigurare medicala, este necesar de indicat in formular codul personal sau trimiterea poze pasaport, toate datele sunt confidentiale.

 

Riscurile de asigurare medicala, difera de la o companie la alta, dar de regulă polița de asigurare medicală de călătorie acoperă cheltuielile legate de  examinare si  diagnosticare, tratamentul medicamentos, urgențele stomatologice sau nașterile premature, inclusiv si  transport la instituția medicală cu ambunlanța.

Perioada de valabilitate este indicată în polița de asigurare medicală de călătorie. Poți contracta o poliță medicală de călătorie pentru o perioadă de minim 5 zile

Asigurare Imobil este o asigurare facultativa, gandita in scopul protejarii bunurilor imobile si a continutului acestora contra riscurilor expres mentionate in contractul de asigurare.

Asigurarea locuinței nu este un produs fix, fiecare contract este discutat individual și prețul primei de asigurare este stabilit în dependență de riscurile acoperite, valoarea imobilului, obiectele asigurate (mijloacele fixe, elementele de finisare, bunuri mobile etc). Dar pe piața din Moldova sunt două produse solicitate mai des de clienți:
  a. Asigurarea imobilului pentru credit ipotecar, benificiarul fiind creditorul, acest tip de asigurare are acoperire minimală și asigură integritatea obiectului asigurat fără bunuri și materiale de finisare. Prima de asigurare constituie in medie de la 0,05% până la 0,30% din valoarea imobilului;