Asigurare RCA

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă (RCA) reprezintă un contract încheiat între posesorul de autovehicul, numit asigurat (persoană fizică sau juridică) și compania de asigurare. În schimbul primei de asigurare, asiguratorul se obligă ca la producerea riscului asigurat să achite dauna produsă terței persoane.

Forma juridică de realizare – asigurare OBLIGATORIE Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (AORCA) are menirea de a apăra interesul economic și social al întregii comunități precum și de a proteja victimele unor accidente. Astfel, lipsa RCA este pedepsită conform Codului Contravențional al RM.

Încheierea contractului este obligatorie nu numai pentru posesorii de autovehicule, dar și pentru asiguratori. Refuzul asiguratorului de a emite o poliță de asigurare sau de a încheia contractul de asigurare obligatorie, la cererea posesorului de autovehicul, constituie o încălcare a drepturilor consumatorului și se sancționează în corespundere cu legislaţia.

Cum lucram

Plasare cerere

Solicita la noi o oferta pentru orice tip de asigurare si noi revenim cat de curand cu o oferta personalizata pentru tine

Procesam cererea in 5 min

Managerul nostru revine cu mai multe detalii

Livrare

Primesti livrarea la adresa indicata sau poti sa o ridici de la oficiul nostru

Trimiteți cererea

Lăsați datele dvs. de contact și managerii noștri vă vor suna înapoi

De ce noi

Procesăm cerere în 5 min

Plasați cererea pentru tipul Asigurării dorite și managerul companiei Esigur.md vă contactează pentru a vă oferi mai multe detalii.

Suport clienti

Serviciul suport clienti unde vă puteti adresa cu orice intrebare

Mai multe oferte

Primesti oferta cu 10 companii de asigurari, alegi cea mai buna oferta

10 puncte de ridicare

Asigurarea o puteți primi la unul din cele 10 puncte in toata Moldova sau prin Livare in rază Chisinaului

Asistență tehnico-juridica

Ajutor in caz de daune prin asistenta si reprezentarea clientilor nostri in fata asiguratorilor parteneri.

Livrare gratuita

Livrare gratuita timp de o zi in raza mun. Chisinau

FAQ

 RCA – este asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule. Contractul RCA se încheie în conformitate cu cerinţele Legii Nr. 414- XVI din 22.12.2006 „cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule”.
  Conducătorul auto şi proprietarul mijlocului de transport poartă răspundere pentru prejudiciul ce poate fi adus terţelor persoane în rezultatul exploatării mijlocului de transport.

Preţul poliţei de asigurare RCA depinde de capacitatea cilindrică a motorului, vârsta mijlocului de transport, stagiul conducătorului auto şi alţi parametri (Tarifele sunt aprobate de Guvernul Republicii Moldova). Prețul poliței de asigurare este fixat de stat și nu se permite aplicarea reducerilor.

Deținând un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, ai obligația de a procura o asigurare RCA, chiar și în cazul când mașina nu este folosită. Potrivit Legii 414, art.4,  toate persoanele fizice și juridice care au în proprietate sau utilizare autovehicule supuse înmatriculării pe teritoriul Republicii Moldova sunt obligate să încheie un contract de asigurare RCA. În caz contrar, șoferii riscă amenzi intre 150 si 300 de lei dacă nu cumpăra o poliță RCA. 

 

Asigurarea auto se poate face la oricare dintre societățile de asigurări care are dreptul de a practica asigurarea de răspundere civilă auto pe teritoriul României, iar pentru a încheia o astfel de asigurare, ai nevoie de următoarele documente:

  1. Certificatul de înmatriculare al autovehiculului
  2. Datele de identificare ale proprietarului